Fritid

Fritiden

Virsbo med omnejd bjuder på ett rikt friluftsliv för den intresserade, med ädelfiske, kräftfiske och vandring på bruksleden. Eller varför inte ge sig ut på naturnära båt- eller kanotfärder på Strömsholms kanal som går genom Virsbo?

 

Föreningslivet är rikt och omfattande med ett 25-tal föreningar, varav sex är idrottsföreningar. Virsbo IF erbjuder såväl fotboll som innebandy. Tennisklubben bedriver verksamhet både utomhus på tennisbanan, och inomhus i idrottshallen vid skolan.

 

Skräddartorpet, som Sportklubben Trim ansvarar för, erbjuder möjligheter till sköna löpturer på elljusspåren sommartid, och fin skidåkning i preparerade spår när det finns snö. Inom klubben finns även orientering. Hela anläggningen kan också hyras av intresserade medlemmar, övriga Virsbobor samt utomstånde för t ex bröllop, dop, firmafester och andra evenemang.

 

Virsbo Ridcenter med ridhus centralt inne i samhället, kan anses vara unikt. Den lokala ridklubben arrangerar även tävlingar. Dessutom ges möjlighet till uteridning, något som bjuder på en fantastisk naturupplevelse.

 

För den som vill ha mer kamp finns brottarklubben med ett fullt utrustat gym, där de som önskar träna mer fysiskt kommer att känna sig som hemma.

 

Den som gillar mer stillsamma aktiviteter kan ansluta sig till schackklubben, eller varför inte bridgeklubben?

Copyright (c) virsbo.se 2018

Alla rättigheter förbehålles.